Εκδήλωση Συλλόγου Ελλήνων Μηχανικών Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΣΕΜΠΧΠΑ)

  • Time to read less than 1 minute
ΣΕΜΠΧΠΑ

Σάββατο 01/10/2022 15:00 – 17:00 (Αμφιθέατρο)

Ο Σύλλογος Ελλήνων Μηχανικών Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΣΕΜΠΧΠΑ) προγραμματίζει τη διοργάνωση μιας παράλληλης εκδήλωσης στο πλαίσιο του 6ου Πανελληνίου Συνεδρίου Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Η εκδήλωση έχει ως σκοπό την ανάδειξη του ρόλου του μηχανικού χωροταξίας, πολεοδομίας και περιφερειακής ανάπτυξης και την προβολή των πολλαπλών πεδίων επαγγελματικής ενασχόλησής του, παράλληλα με τις διαφορετικές προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει και απαιτούν νέες προσεγγίσεις στον σχεδιασμό. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν μέλη της διοίκησης του ΣΕΜΠΧΠΑ και συνάδελφοι, καταξιωμένοι επαγγελματίες στον χώρο, που δραστηριοποιούνται σε καίριες θέσεις στην Ελλάδα και τον κόσμο. Το αναλυτικό πρόγραμμα της συνεδρίας είναι διαθέσιμο εδώ.

Βιογραφικά Ομιλητών

Γιάννης Ευμολπίδης
Ο Γιάννης Ευμολπίδης είναι διπλωματούχος Μηχανικός Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Columbia University στην πολεοδομία και στην ανάπτυξη ακινήτων. Έχει εργασιακή εμπειρία στην Αμερική και την Ελλάδα. Σήμερα είναι Αντιπρόεδρος στο Πράσινο Ταμείο και εργάζεται στην εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand ως Senior Planner.

Ελισάβετ Ταμουρίδου
Η Ελισάβετ Ταμουρίδου είναι πολεοδόμος μηχανικός, απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics. Ζει και εργάζεται από το 2012 στο Περθ της Δυτικής Αυστραλίας, στον κεντρικό φορέα χωρικού σχεδιασμού, στο Department of Planning, Lands and Heritage. Έχει εμπειρία σε πολεοδομικές μελέτες, εγκρίσεις έργων υποδομών και κατάτμησης γης, και από το 2021 εργάζεται ως project manager στη Διεύθυνση Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων.

Βασίλης  Παπακωνσταντίνου
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου είναι διπλωματούχος Μηχανικός Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Σήμερα εργάζεται ως   ελεύθερος επαγγελματίας – μελετητής χωροταξικών και πολεοδομικών μελετών και είναι εταίρος & μέλος ΔΣ της Εταιρείας Μελετών ΔΙΚΤΥΟ ΑΕ. Ειδικότερα συμμετέχει στην εκπόνηση Μελετών Χωρικού Σχεδιασμού κάθε επιπέδου όπως  Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ) και Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΕΠΣ), Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΓΠΣ), Σχεδίων Χωρικής Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) και  Πολεοδομικών Μελετών (Ρυμοτομικών Σχεδίων Εφαρμογής). Είναι μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Μελετητών Δημοσίων Έργων Κεντρικής Μακεδο¬νίας (ΣΜΕΔΕΚΕΜ/ΚΜ).

Σπύρος Μουρατίδης
Ο Σπύρος Μουρατίδης είναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 2013 ζει στην Αγγλία, ενώ από το 2015 εργάζεται σε πολεοδομικά/χωροταξικά τμήματα δήμων με ειδίκευση στην επιβολή πολεοδομικών κανονισμών (Planning Enforcement) και στη διεκπεραίωση πολεοδομικών αιτήσεων στο κομμάτι της διαχείρισης της ανάπτυξης (Development Management/Control). Από το 2021 ηγείται μιας ομάδας 7 ατόμων  στον δήμο του Southend-on-Sea.

Παρασκευή Μακαρίτη
Η Σκεύη Μακαρίτη είναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και κάτοχος πτυχίου Μάστερ στη Δημόσια Διοίκηση. Τα τελευταία 15 χρόνια εργάζεται στο Τμήμα Πολεοδομίας & Οικήσεως του Υπουργείου Εσωτερικών της Κύπρου, εκτελώντας καθήκοντα σχετικά με τη διαμόρφωση πολιτικών για την εκπόνηση Τοπικών Σχεδίων, καθώς και με τον έλεγχο της οικοδομικής ανάπτυξης.

Δανάη Ζαϊρέ
Η Δανάη Ζαϊρέ δουλεύει για την πολεοδομία του Λος Άντζελες τα τελευταία 5 χρόνια και ασχολείται με θέματα αστικού σχεδιασμού, βιώσιμης ανάπτυξης και περιβαλλοντικής πολιτικής. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, του μεταπτυχιακού προγράμματος “Περιβάλλον και Ανάπτυξη” του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και της μεταπτυχιακής σχολής του Cornell, “Architecture, Art and Planning” με εξειδίκευση στον αστικό και πολεοδομικό σχεδιασμό. Το 2018 ανέλαβε την εκτενή μελέτη για την δημιουργία νέων αστικών προδιαγραφών σχεδιασμού για την πόλη του Λος Άντζελες, προδιαγραφές που σήμερα χρησιμοποιούνται από την πολεοδομίας για όλα τα νέα δημόσια και ιδιωτικά έργα. Από το 2020 είναι υπεύθυνη έργου και γράφει αστική νομοθεσία για θέματα αστικής ανάπτυξης, υγείας και περιβάλλοντος.

Ιωάννα Δούνια
Η Ιωάννα Δούνια είναι διπλωματούχος Μηχανικός Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με μεταπτυχιακές σπουδές στο LSE. Σήμερα είναι Portfolio Manager στο Υπερταμείο και μέλος στο ΔΣ της ΓΑΙΑΟΣΕ, μια από τις εταιρείες του χαρτοφυλακίου στον τομέα ευθύνης της. Προηγουμένως ήταν Strategy & Operations Manager στην PricewaterhouseCoopers, όπου διαχειρίστηκε σύνθετα και μεγάλης κλίμακας έργα τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Διαθέτει συνολικά επαγγελματική εμπειρία άνω των είκοσι ετών. Είναι μέλος του ΣΕΜΠΧΠΑ, στον οποίο διατέλεσε και μέλος ΔΣ για 18 χρόνια, καθώς και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Ανάπτυξης του ΤΕΕ στην τρέχουσα θητεία.